po út st čt so ne

Citlivý člověk – PŘEDPREMIÉRA

citlivy_clovek_predpremiera_uvodd
Kategorie:
kino Mír 70
Datum:
2023-06-03

do 12 let nevhodný, drama, road movie s komediálními prvky, vstupné: 140 Kč

ČR/SR 2023, režie: Tomáš Klein, 120 min.

Projekci uvede filmová delegace s režisérem, Davidem Prachařem a dalšími tvůrci. Po filmu proběhne setkání a beseda s autory.

Filmařsky neobvyklá a originální road movie vznikla na základě knihy Citlivý člověk básníka a prozaika Jáchyma Topola. Jeho hrdinové putují tam a zase zpět dystopickou krajinou, ve které iluzi všudypřítomného komfortu a bezpečí nahrazují dobrodružství a nejistota. Komická a zároveň brutální pouť nás zavede do bláznivého světa, ve kterém má každá zdánlivě bezvýchodná situace skulinu, kterou je možné proklouznout a nalézt tak opět naději a šanci na lepší budoucnost.

Po dlouhém putování Evropou se domů vrací kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a syny, jedenáctiletým Eliášem a teprve ročním Bratříčkem. Chtějí se konečně usadit a vést normální život. Doma však na ně nic a nikdo nečeká. Přivítá je jen samozvaná domobrana, která nahradila policii. Jsou vyštváni na útěk, který se mění v putování magickou a krutou krajinou, kterou obývají neškodní podivíni, ale i nebezpečné lidské smečky. Jejich cesta se protíná s lidskými osudy, které rozkrývají vzájemné vztahy mezi členy prchající rodiny. Táta, který si jindy neví rady s vlastním životem, musí začít o své děti a rodinu bojovat. A také nechat syna Eliáše stát se dospělým, možná dospělejším, než je on sám. 

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

POZOR, všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat aktuální opatření

VELKÝ SÁL

Pá 1. 9. v 19.00 ZDE

Další informace: CinemArt      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda