po út st čt so ne

Cirkus a Psí život – MALÝ SÁL

Kategorie:
Art klub
Datum:
2021-10-24 17:30

mládeži přístupný, titulky, grotesky, vstupné: 80 Kč / 40 Kč při nákupu 3 vstupenek na akci Víkend s groteskou

USA, režie: Charlie Chaplin, 104 min.

Víkend s groteskou

Snímky Cirkus a Psí život vypráví osudy ikonického tuláka Charlieho. V prvním se nedopatřením dostane k práci v cirkusu, když utíká před policisty. Ve druhém se mu změní život, když zachrání opuštěného psa. V obou bojuje o srdce krásné ženy a oba rovněž geniálně míchají komiku se sentimentem a zobrazují sociální nerovnost a bolestivou realitu chudých. Mistrovská práce s tělem, gagy a pečlivá choreografie činí z filmů zábavnou podívanou.

Za Cirkus získal Charlie Chaplin v roce 1928 Oscara v podobě Zvláštní ceny udělené současně za scénář, herecký výkon a produkci filmu.

Cirkus

USA 1928 • 72 min • režie: Charlie Chaplin • němá verze s hudebním doprovodem

Zběsilá honička s policisty zavede tuláka Charlieho (Charlie Chaplin) do cirkusového šapitó zrovna během představení. Jeho nápaditý útěk má u nic netušících diváků takový úspěch, že si Charlie vyslouží okamžité angažmá. Jeho cirkusová kariéra se ale zdaleka nevyvíjí podle představ přísného princiápála. Vše navíc zkomplikuje Charlieho citové vzplanutí k akrobatce Merně. Boj o své místo na světě, v cirkuse a v srdci milované ženy ale tulák nikdy nevzdá!

Psí život

USA 1918 • 32 min • režie: Charlie Chaplin • němá verze s hudebním doprovodem

Charlie Chaplin v legendární roli tuláka, který spí na ulici, nemá co jíst a zažívá samé lapálie. Jeho život se náhle změní, když zachrání opuštěného psa Scrapse. Stanou se nejlepšími přáteli a společně se protloukají městem. Jednou se vydají do baru, kde se tulák zamiluje do sličné zpěvačky. Bohužel je však z baru vyhozen, protože nemá peníze. Nepříjemnou situaci mu pomůže vyřešit jeho věrný přítel Scraps, který vyhrabe peněženku, a tak se spolu mohou vydat dobýt zpět srdce milované ženy.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

POZOR, všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat aktuální opatření

So 23. 10. v 19.45 ZDE

Ne 24. 10. v 17.30 ZDE

Další informace: Aerofilms      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda