po út st čt so ne

Smečka – MALÝ SÁL

Kategorie:
Art klub
Datum:
2020-10-08 17:45

mládeži přístupný, sportovní drama, vstupné: 120 Kč

ČR 2020, režie: Tomáš Polenský, 94 min.

Holky, právo silnějšího a hokej. V partě dnešních teenagerů se žije podle zákonů vlčí smečky. Ve škole i v hokejové kabině, kam přichází nováček David. Autorita dospělých sem nedosáhne, platí tu tvrdá pravidla a rivalita. Pokud chce někdo přežít, musí se podvolit – nebo se vzepřít a o svoje místo bojovat…

Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit?

Důležitou stránkou filmu je jeho autentičnost. Režisér a jeden ze scenáristů filmu Tomáš Polenský má k hokejovému prostředí blízko a zná ho velmi důvěrně. Jeho sestra je kapitánkou české hokejové reprezentace, on sám strávil v mládežnickém hokeji 16 let. Řadu situací z filmu sám zažil. V menších rolích se ve filmu objeví i někdejší hokejové hvězdy Dominik Hašek a Martin Hosták.

Film doprovodí do kin píseň a klip Smečka od rappera Renne Danga a také skladba a klip s názvem Andělé v pekle, kterou složil rapper AMCO.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

Vstupenky do malého sálu nyní nelze kupovat on-line, lze je rezervovat on-line, ale pouze s Filmovou kartou nebo BioSenior kartou.

MALÝ SÁL:

Čt 8. 10. v 17.45 ZDE

Pá 9. 10. v 17.45 ZDE

So 10. 10. v 17.45 ZDE

Ne 11. 10. v 17.45 ZDE

Další informace: Bontonfilm      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda