po út st čt so ne

Krajina ve stínu

Kategorie:
Art klub
Datum:
2020-09-20 20:00

do 15 let nepřístupné, historické drama, vstupné: 130 Kč

ČR 2020, režie: Bohdan Sláma, 135 min.

Historické drama režiséra Bohdana Slámy, držitele několika Českých lvů. Krajina ve stínu je kronikou lidí a jedné malé vesnice v pohraničí vláčené dějinami třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Hrdinové filmu čelí nacismu i komunismu, každý z nich se s jejich přísliby a hrůzami vyrovnává jinak. V popředí příběhu pak stojí osud jedné rodiny, na kterou předválečná doba, válka i události po válce dopadají vždy plnou silou.

Život ve vsi probíhal vždy v pospolitosti, v těžkých pohraničních podmínkách bylo pro všechny důležité zasadit, sklidit, přežít zimu a vychovat děti. Pak ale přichází doba, kdy je nutné si vybrat, kdo je Rakušan, Němec a kdo je Čech. Najednou je potřeba zvolit, kdo z celoživotních sousedů je spojenec a kdo je vlastně nepřítel. Do každodenního života lidí zasáhla historie a s ní také bezpráví, lidské slabosti a násilí. Ze sousedů se v takovém okamžiku mohou stát i vrazi.

Marie Veberová je Češka, její muž je ale pevně spjatý s místní půdou a vždy byl Rakušan. Mají chalupu, pole, vychovávají syna a snaží se žít podle toho, co je správné. Nejdříve sledují rostoucí vzájemnou nenávist lidí ve vsi, aby pak zloba dopadla i na ně samotné.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

Vstupenky do malého sálu v září nelze kupovat on-line, lze je rezervovat on-line, ale pouze s Filmovou kartou nebo BioSenior kartou.

Čt 17. 9. ve 20.00 ZDE

Pá 18. 9. ve 20.00 ZDE

So 19. 9. ve 20.00 ZDE

Ne 20. 9. ve 20.00 ZDE

Další informace: Bontonfilm      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda