po út st čt so ne
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
30
31

V lásce a válce – FILMOVÝ KLUB

Kategorie:
Art klub
Datum:
2019-09-05 17:30

do 12 let nevhodný, titulky, historické drama, vstupné: 110 Kč, členové FK 80 Kč

DAN/DEU/CZ 2018, režie: Kasper Torsting, 108 min.

Po třech letech strávených v zákopech první světové války se Esben vrací domů k milované ženě Kirstine a synu Karlovi. Avšak válečné útrapy změnily nejen jeho samotného, ale i jeho rodinu. Okouzlující německý důstojník Gerhard zaujal jeho místo v čele rodinného stolu a dělá, co může, aby si získal srdce Kirstine a stal se Karlovým otcem.

Zatímco mladá rodina si těžko zvyká na novou situaci, přichází další rána – Esben se musí vrátit na frontu. Téměř zlomený muž se tím nedokáže vyrovnat a dezertuje. Po neúspěšném pokusu překročit hranici do neutrálního Dánska je nucen skrývat se na půdě vlastního domu. Pouta lásky a důvěry se mezi manžely napnou až k prasknutí, zatímco Esben ze svého úkrytu sleduje, jak se mu jeho rodina rozpadá před očima a rozhodne se udělat vše, aby si ji udržel. Jak daleko bude ve jménu lásky ochoten zajít? V lásce a válce je napínavé a dojemné drama, které nabízí širokou paletu lidských charakterů a rozhodnutí, ke kterým jsou nuceni tváří v tvář válce.

Dánsko-německo-český koprodukční snímek V lásce a válce, který se z části natáčel na lokacích v České republice (Terezín, Lenešice, Bránov a další), byl s úspěchem uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Santa Barbaře, kde získal cenu diváků za nejlepší hraný film. Hlavní role ztvárnili mladí dánští herci Sebastian Jessen (Svatba mezi citróny) a Rosalinde Mynster (Královská aféra). V roli německého důstojníka Gerharda se objeví Tom Wlachiha, kterého diváci znají zejména ze seriálu Hra o trůny, a který v Čechách aktuálně natáčí již druhou řadu remaku kultovní Ponorky. V dalších rolích se představí Natalie Madueño (Follow the Money), Thure Lindhardt (Most, Andělé a démoni), Ulrich Thomsen (Rodinná oslava) a také český herec Karel Dobrý.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

Čt 5. 9. v 17.30 ZDE

Pá 6. 9. v 17.30 ZDE

So 7. 9. v 17.30 ZDE

Ne 8. 9. v 17.30 ZDE

Další informace: Bontonfilm     ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda