po út st čt so ne

Krajiny Vladimíra Vocelky

Kategorie:
Městské muzeum
Datum:
2019-05-01 08:00 - 18:00

Termín výstavy: 6. 4. – 5. 5.

S příchodem jara se rozzáří i prostory Flemmichovy vily v Krnově. Její stěny budou ozdobeny fotografiemi, které návštěvníkům představí bohatství barev, tvarů a vzorů, jež zkušenému oku fotografa nabízí stále se měnící krajina. Autor těchto snímků, PhDr. Vladimír Vocelka nás přesvědčí, že za pestrobarevnými obrazy nemusíme cestovat do dalekých tropů. Bohatě stačí dojít na kraj města, zastavit se a všímat si svého okolí.

Vladimír Vocelka (14. 11. 1942) vystudoval učitelství matematiky a fyziky na pedagogické fakultě a ve školství působil celý svůj život. Jak sám říká: „Studium fyziky bylo dobrým základem pro fotografování, ale skutečný zájem vyvolalo teprve setkání s Gustavem Aulehlou. V přátelských debatách mne seznámil s pracemi slavných autorů i se základními pravidly fotografování. V té době jsem se stal členem Fotoklubu MěOB Krnov a o něco později i fotoklubu Astra.“ Některé z takto vzniklých prací můžeme nalézt v publikaci Revoluce objektivem (Krnované 1989–1990) a v publikaci Povodeň 1997.

Nástup digitální fotografie zapříčinil tvůrčí pauzu ve Vocelkově tvorbě a popudem k oprášení starého koníčku bylo až stěhování z SPC do Brantic. Již s digitálním fotoaparátem zkusil zaznamenávat své okolí a díky použitému médiu začal velmi úspěšně publikovat snímky na sociálních sítích a specializovaných internetových galeriích.

 
 

Seznam termínů

  • Od 2019-04-06 08:00 do 2019-05-05 18:00
    úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota & neděle

Powered by iCagenda