Doktor Martin: Záhada v Beskydech

Kategorie:
Art klub
Datum:
2018-12-19 17:30

mládeži přístupný, krimikomedie, vstupné: 120 Kč

ČR 2018, režie: Petr Zahrádka, 90 min.

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den sám o své malé dítě, vyžehlit svá tradiční nedorozumění s partnerkou Lídou a současně s tím vším musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do minulosti až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch. Ještě větší pozdvižení ale vyvolá skutečnost, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin.

Jak se vyvinul Martinův vztah s Lídou? Změnilo ho čerstvé otcovství nebo je stále stejný? Jak dopadne milostné vzplanutí strážmistra Topinky? Povede se oběma kumpánům vyřešit záhadu beskydského pokladu?

Film Doktor Martin: Záhada v Beskydech navazuje na jeden z nejúspěšnějších seriálů České televize. Vrací se v něm nejen svébytný lékař, ale i krásná příroda z konce světa a řada oblíbených postaviček. K nim pak přibudou nové tváře v čele s Jiřím Bartoškou, Markem Taclíkem nebo Elizavetou Maximovou.

„Když končila druhá řada seriálu, tušil jsem, že si Doktor Martin vyslouží celovečerní film. Půjde v něm o tajuplný a překvapivě nelékařský příběh, specifická povaha Martina ale zůstává. Je stále stejně odměřený a nekontaktní, přestože díky ženě a dítěti už dokáže být i lehce submisivní. A to dokonce i vůči ostatním lidem,“ naznačuje něco málo k filmu Miroslav Donutil.

Film má původní scénář, který si ze seriálu půjčuje postavy. Scenárista Tomáš Končinský svému příběhu přezdívá „beskydský Indiana Jones“. Režisér Petr Zahrádka točil film v létě a na podzim 2018.

Doktor Martin se zařazuje do sestavy výrazných hrdinů a seriálů, které se díky obrovské oblibě dočkaly samostatného celovečerního filmu. Okresní přebor, Simpsonovi, Sex ve městě, Akta X, Miami Vice nebo Mission: Impossible.

Nákup a rezervace vstupenek: (postup a pravidla)

Po 17. 12. v 17.30 ZDE

Út 18. 12. v 17.30 ZDE

St 19. 12. v 17.30 ZDE

Další informace: Bontonfilm      ČSFD

 

 
 

Powered by iCagenda